DERYA ACIKGOZ “Ullu Dengiz” KOLEKSİYONU

17:13:00

ÇERKEZ VE KAFKASYA AKIMI: DERYA ACIKGOZ “Ullu Dengiz” KOLEKSİYONU
 
Temelinde içsel bir yolculuğun izlerini taşıyan, en derin köklerine inerek ilham aldığı Çerkez doğasına ve Kafkasya’nın hareketlerine yeniden form kazandıran DERYA ACIKGOZ 2017 İlkbahar-Yaz sezonu “Ullu Dengiz” koleksiyonunda sunduğu birbirinden özel tasarımlarla özgün bir yolculuğa çıkarıyor.
 
Tasarladığı klasik ve modern çizgilerle yalın, güçlü ve sofistike stilini birçok kez gözler önüne seren DERYA ACIKGOZ, yeni koleksiyonu “Ullu Dengiz” için “Sağlam köklerimi sıkılaştırmak istedim. Kafkasya'ya uzanan seyrimde Çerkez halkından birçok esinlenmem var.” diyerek tasarımlarında aldığı ilhamı vurguluyor.




Koleksiyonuna da Çerkezce Derya anlamına gelen “Ullu Dengiz” adını veren DERYA ACIKGOZ volanlar, bol kesim kollar ve desenlerle birleşen net ve minimal çizgileri buluşturan parçalarla iddialı bir koleksiyon ortaya koyuyor.




Dinamik yaşantımızın esintileriyle yorumlanan, sınırları yeniden belirleyen koleksiyon Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 11 Ekim 2016 Salı günü düzenlenen defileyle ilk kez modaseverlerin karşısına çıktı.



Konsept ve organizasyonun Event Farm tarafından yürütüldüğü, saçların Mehmet Tatlı Akademi ekibiyle, saç bakım konusunda uzman Aveda markası eşliğinde tasarlandığı, Ali Rıza Özdemir önderliğindeki Mac Cosmetics tarafından gerçekleştirilen makyajlarla sezonun trend renkleri eşliğinde düzenlenen defile oldukça ilgi gördü.
 
Hotiç’ten koleksiyona özel ayakkabılar…
Derya Açıkgöz tasarımlarını kendi çizdiği, Türkiye’nin lider perakende markalarından Hotiç’in koleksiyona özel olarak tasarladığı ayakkabılarla tamamladı.
 
Mac “Ullu Dengiz” kadını için seçti…
Derya Açıkgöz’ün defilesini izlemeye gelen konuklar için modanın daima yanında olan, kozmetik trendlerinde öncü, dünyanın lider kozmetik markalarından Mac Cosmetics “Ullu Dengiz” kadınına özel olarak seçtiği en çok satan ürünlerinden rimel, kalem ve ruj hediye etti.
 
Ekria aksesuarları…
Modern, minimalist ve fütüristik aksesuar markası Ekria evrenin hikayesinden ilham alarak tasarladığı geleceğin lüks takı ve aksesuar trendlerini tamamlayan tasarımlarıyla “Ullu Dengiz” koleksiyonuna renk kattı.
 
Defile Görselleri:
 

Derya Açıkgöz Hakkında:
1988 Belçika doğumlu Derya Açıkgöz, Belçika’da KHLim – Diepenbeek’te Pazarlama okuduktan sonra, en büyük tutkusu moda üzerine yönelmeye karar verdi. Amsterdam’da B Fashion Academy’de Moda Tasarımı üzerine eğitimini tamamlayan Derya Açıkgöz, Türkiye – Belçika arasında sık seyahatleri ile modayı lifestyle haline getirip sosyal medyada aktif bir moda blog’u yazmaya ve ünlülere styling danışmanlığı vermeye başladı. Tüm enerjisi ve moda aşkıyla Derya Açıkgöz, 2015 yılında başladığı sıkı bir çalışmanın ardından ilk koleksiyonu “Mirror” ile, 2016 sonbahar-kış Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul bünyesinde modaseverlerin karşısına çıktı.

You Might Also Like

0 yorum